Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kelkáposztát nagyobb cikkekre vágjuk, a burgonyát kisebb kockákra daraboljuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és ízlés szerint köménymaggal fűszerezzük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Közben a zsírból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk. A megpuhult zöldségekre fokozatosan, folyamatos keverés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.04.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A kelkáposztát nagyobb cikkekre vágjuk, a burgonyát kisebb kockákra daraboljuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és ízlés szerint köménymaggal fűszerezzük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Közben a zsírból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk. A megpuhult zöldségekre fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a rántást, és néhány percig együtt forraljuk, hogy a főzelék besűrűsödjön.

Tálalhatjuk tükörtojással, sült virslivel vagy fasírttal. Melegen kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is