Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposzta főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 3 darab burgonya
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • köménymag

Elkészítése

A kelkáposztát nagyobb cikkekre vágjuk, a burgonyát kisebb kockákra daraboljuk. Egy lábasba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Sóval, borssal és ízlés szerint köménymaggal fűszerezzük, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Közben a zsírból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk. A megpuhult zöldségekre fokozatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a rántást, és néhány percig együtt forraljuk, hogy a főzelék besűrűsödjön.

Tálalhatjuk tükörtojással, sült virslivel vagy fasírttal. Melegen kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kelkaposzta-fozelek-2/