Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta-főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta fél kg krumpli 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma kevés köménymag só őrölt bors kevés petrezselyemzöld 1 ek olaj 1 ek liszt 1 kk őrölt pirospaprika kevés leves alaplé. Elkészítése: A káposztát megmossuk, majd csíkokra, vagy kocákra vágjuk. Ha idősebb káposztát fogtunk ki, forrázzuk le, mert íze kesernyés maradhat. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • fél kg krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés köménymag
  • őrölt bors
  • kevés petrezselyemzöld
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • kevés leves alaplé.


Elkészítése:

A káposztát megmossuk, majd csíkokra, vagy kocákra vágjuk. Ha idősebb káposztát fogtunk ki, forrázzuk le, mert íze kesernyés maradhat.

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk.

Kevés forró olajon a köményt kipattogtatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és rányomjuk a fokhagymát is. Felöntjük leves alaplével, és hozzátesszük a kelkáposztát is. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük az őrölt pirospaprikát. Az alaplevet pótoljuk, ha szükséges annyival, hogy éppen ellepje a káposztát. Fedő alatt főzzük.

15 perc után hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, és visszatesszük rá a fedőt.

Kevés olajon lisztből zsemleszínű mártást készítünk, felöntjük hideg vízzel, simára keverjük, majd hozzáadjuk a főzelékhez. A petrezselyemzöldet is a főzelékhez keverve felforraljuk, és ha szükséges, végleg beállítjuk az ízét.

Normális esetben a kelkáposzta és a krumpli is egyszerre puhul meg. Változatos feltétekkel tálalhatjuk, de szűkös időben önállóan is kitűnő táplálék!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is