Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposzta főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg burgonya
  • köménymag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 150 g tejföl vagy kefir
  • 2-3 evőkanál liszt
  • pici víz


Elkészítése:

A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beletesszük az olajat és takarék lángon puhára főzzük.

Közben elkészítjük a habarást. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből és simára keverjük.

Hozzáadjuk a főzelékhez a zúzott fokhagymával együtt, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk és már kész is.

Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kelkaposzta-fozelek-6/