Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposzta főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db közepes méretű kelkáposzta (kb 1 kg)
  • 4 db krumpli
  • só
  • 3 db babérlevél
  • 1 db zöldségleves kocka
  • 1 szál lángolt kolbász

Rántáshoz

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 ek olaj
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • kevés víz

Elkészítése

A káposzta külső leveleit leszedjük, majd 4 részre vágjuk és a részeket külön-külön vékonyan felcsíkozzuk. Egy nagyobb edébye tesszük a káposztát és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi.

Sózzuk, beletesszük a babérlevelet és a leveskockát, majd a hámozott és kockázott krumplit is hozzáadjuk.

Addig főzzük néha-néha megkeverve, amíg a krumpli és a káposzta is megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást. A felforrósított olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről félrehúzva hozzáadjuk a paprikát és kevés vízzel együtt elkeverjük.

A kész rántást a főzelékhez adjuk állandó keverés mellett, majd a kolbászkarikákat is beletesszük és felforraljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kelkaposzta-fozelek-7/