Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposzta-főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg kelkáposzta
  • 30 dkg burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl

Elkészítése

A kitorzsázott, félujjnyi laskára vágott kelt annyi vízzel öntjük le, hogy ellepje, és egyszer felforraljuk. Ezután ezt a vizet leöntjük róla, és annyi sós vizet öntünk rá, hogy félig ellepje. A meghámozott, kockákra vágott burgonyát belerakva, majoránnával vagy köménnyel ízesítjük, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhult.

Végül az olajból a liszttel paprikás rántást készítünk (ha fokhagymásán szeretjük, a tört fokhagymát is belerakjuk), és besűrítjük vele a főzeléket. (Ha szeretjük, meg is tejfölözhetjük tálalás előtt.)

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kelkaposzta-fozelek/