Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kelkáposzta
  • burgonya
  • só
  • pirospaprika
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • liszt
  • vöröshagyma
  • tejföl
  • étolaj
Kelkáposztafőzelék sült kolbásszal

Elkészítése

Mennyiségeket nem írtam, mert mindenki ízlés szerint készíti el. Én ezt az ételt 3 személyre készítettem el kb. fél kiló kelkáposztából, 3 nagyobb burgonyából. A káposztát jól megmostam eldaraboltam kisebb darabokra, a burgonyát meghámoztam, kockára vágtam.

Sós vízben feltettem főni, ízesítettem őrölt borssal, fokhagyma granulátummal ízlés szerint. Közben, amíg főtt egy kisebb lábasban vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a lisztet, rántást készítettem és a végén pirospaprikát is kevertem hozzá.

Amikor megfőtt a kelkáposzta és a burgonya hozzákevertem, még egy picit főztem a hozzáadott rántással. A végén ízlés szerint tejfölt is lehet hozzákeverni. Disznótoros kolbászt sütöttem hozzá, aminek a kisült zsírjával egy picit meglocsoltam a főzeléket.

Egyszerű és finom! Jó étvágyat!:)

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kelkaposztafozelek-sult-kolbasszal/