Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajtos borsófőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 1 ek cukor
  • só, víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 15 dkg mascarpone krémsajt


Elkészítése:

A borsót puhára főzzük annyi vízben amennyi ellepi. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

A krémsajtot elkeverjük csomómentesre a keményítővel, ha túl sűrű lenne, akkor egy kis tejjel hígítjuk.

Behabarjuk vele a főzeléket, majd fűszerpaprikával fűszerezzük. Egy kis cukorral édesítjük, majd 2-3 perc alatt készre főzzük.

Ha túl sűrű lenne, zöldség alaplével hígíthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/kremsajtos-borsofozelek/