Elkészítése
A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Adjunk hozzá egy deciliter vizet, hogy meg ne égjen. A krumpliról leöntjük a vizet és a babérlevelekkel együtt hozzáadjuk a hagymához, majd adunk hozzá 1,2 liter vizet. Körülbelül fél órán át főzzük. Ezalatt habarást készítünk: a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük. Ha mégis lenne egy kis csomó, azt egy kis vízzel orvosolhatjuk. Ezután befűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Ezt követően jön a behabarás: a forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, ezt hozzákeverjük a maradék forró léhez, és egyenletesen elkeverjük. Addig főzzük, amíg a kellő sűrűség ki nem alakul. Hozzáadjuk az ecetet, itt még lehet utólagos óvatos ízesítést végezni.

