Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg krumpli
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 csipet pirospaprika
  • 2 db babérlevél
Krumplifőzelék

Elkészítése

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, sóval, borssal és delikáttal ízesítjük ízlés szerint. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a pirospaprikát is.

Amikor a krumpli megfőtt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a habarást. Ha nem elég sűrű, egy kevés lisztet vízzel elkeverve adhatunk még hozzá, hogy elérjük a kívánt állagot. Megvárjuk, amíg az étel egyet rottyan, és kész is.

Fasírttal vagy töltelékkel tálalva gyors és ízletes fogás lesz belőle.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/krumplifozelek-2/