Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplifőzelék az egyik legismertebb és legkedveltebb magyar étel, amit szinte mindenki gyerekkorából ismer. Könnyen elkészíthető, laktató, és önmagában vagy húsok mellé is tökéletes fogás. Egy kis tejföllel még krémesebb és finomabb lesz.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.25.

Hozzávalók

Rántás

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, alaposan megmossuk, majd kisebb kockákra vágjuk. Egy lábasban annyi vízzel tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, és hozzáadunk 2–3 közepes babérlevelet. Addig főzzük, amíg a krumpli majdnem teljesen megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rászórjuk a lisztet, és közepes sűrűségű rántást készítünk. Amikor szép aranyszínt kap, a burgonyához keverjük.

A főzeléket összeforraljuk, megkóstoljuk, és ha már semmi sem hiányzik belőle, belekeverjük a tejfölt is. Egy pillanatig forraljuk, majd levesszük a tűzről.

Melegen tálaljuk, friss kenyérrel vagy különféle húsok mellé, például rántott szelet, sült hús, fasírt vagy pörkölt kísérőjeként.

Tipp

A főzeléket ízesíthetjük egy kevés pirospaprikával, így szép színt kap. Különlegesebb ízvilágot ad neki, ha tárkonnyal vagy majoránnával fűszerezzük. Ha sűrűbbre szeretnénk, a rántást kicsit több liszttel készítsük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is