Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • kevés zsiradék
  • só
  • ételízesítő
  • 2 babérlevél
  • csipet cukor


Elkészítése:

Kevés zsiradékon a hagymát megpároljuk. A tűzről levéve esetleg kevés pirospaprikával megszórjuk és a megtisztított, megmosott, kockákra vágott burgonyát is hozzákeverjük. Összekeverjük, visszatéve a tűzre, ételízesítőt, sót, babérlevelet adunk hozzá.

Vízzel felöntjük, lefedjük, puhára pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel és kevés vízzel, ha megfőtt a krumpli, a levéből adunk egy keveset a tejfölhöz, majd ezzel besűrítjük a főzeléket. Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük.

Én rántott párizsival tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/krumplifozelek-4/