Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya meghámozva és felszeletelve
  • néhány babérlevél
  • kevés só
  • kevés őrölt bors
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 kanál almaecet
  • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 kanál liszt vagy keményítő
  • csipetnyi majoránna és petrezselyemlevél


Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk. Sós, enyhén ecetes vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl!

Mikor a krumpli már majdnem megfőtt, a főző levéből keveset kivéve, hozzáadjuk tejszínt és lisztet vagy keményítőt teszünk, majd csomómentesre keverjük. A habarásba őrölt borsot és/vagy őrölt pirospaprikát is tehetünk.

A habarással együtt felfőzzük, pici cukrot adunk hozzá, valamint csipetnyi majoránnát, petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Sült hús, fasírt, virsli, főtt tojás is illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/krumplifozelek-5/