Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 0,5 deci  étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt fehérbors
  • 5 db babérlevél
  • majoránna
  • 0,5 evőkanál ecet (10%-os)
  • 200 g tejföl
  • 60 g liszt

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A vöröshagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd megpirítjuk. Ha üvegesre pirult, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Adjunk hozzá egy deciliter vizet, hogy meg ne égjen. A krumpliról leöntjük a vizet és a babérlevelekkel együtt hozzáadjuk a hagymához, majd adunk hozzá 1,2 liter vizet. Körülbelül fél órán át főzzük. Ezalatt habarást készítünk: a lisztet és a tejfölt csomómentesre keverjük. Ha mégis lenne egy kis csomó, azt egy kis vízzel orvosolhatjuk. Ezután befűszerezzük sóval, borssal, majorannával. Ezt követően jön a behabarás: a forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, ezt hozzákeverjük a maradék forró léhez, és egyenletesen elkeverjük. Addig főzzük, amíg a kellő sűrűség ki nem alakul. Hozzáadjuk az ecetet, itt még lehet utólagos óvatos ízesítést végezni.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/krumplifozelek/