Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Borsófőzelék

Legegyszerűbb zöldborsó (cukorborsó) főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A lábosba kb. 5-6 evőkanál olajat teszünk, és felmelegítjük. Rádobjuk a cukorborsót és a héját, amit előtte a belső hártyától megszabadítottunk. Folyamatosan kavargatjuk, és a saját levében pároljuk. Ha nagyon sercegne, egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor megpuhult, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel és borssal, majd felengedjük tejjel vagy rizzsel. Megszórjuk petrezselyemmel. Ezután ugyanolyan sűrű lesz, mintha […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A lábosba kb. 5-6 evőkanál olajat teszünk, és felmelegítjük. Rádobjuk a cukorborsót és a héját, amit előtte a belső hártyától megszabadítottunk. Folyamatosan kavargatjuk, és a saját levében pároljuk. Ha nagyon sercegne, egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor megpuhult, ízesítjük szerecsendióval, ételízesítővel és borssal, majd felengedjük tejjel vagy rizzsel. Megszórjuk petrezselyemmel.

Ezután ugyanolyan sűrű lesz, mintha rántottuk vagy habartuk volna. Ha nem szeretnénk, hogy “sápadt” legyen, amikor felöntjük vízzel, szórhatunk rá pirospaprikát is. Így nem lesz gombócos, és szép színe is lesz. Főtt tojással, virslivel vagy akár magában is tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is