Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsefőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • só
  • 3 darab babérlevél
  • ecet
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • fűszerpaprika

Elkészítése

A lencsét átválogatjuk, alaposan átmossuk és előző este hideg vízbe beáztatjuk.

Másnap ebben a vízben kezdjük el főzni, babérlevél és só hozzáadásával. Ha szükséges a vizet apránként pótoljuk!

Ha puhára főtt, hagymás-paprikás rántást készítünk rá és besűrítjük vele.

Kevés ecettel ízesíthetjük illetve, tálalás előtt adhatunk hozzá tejfölt.

Hagymás-paprikás rántás: a megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a rizslisztet, pár percig állandó kevergetés mellett pirítunk rajta, vigyázva hogy ne égjen meg, de legyen egy kis illata, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés hideg vízzel felöntjük, kézi habverővel csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a főzeléket.

Én fokhagymás sült oldalassal kínáltam hozzá. Ehhez az oldalast a csontoknál szétdaraboltam, sóztam, alaposan megfokhagymáztam és egy tepsibe rakosgattam, kb 1 dl vizet öntöttem alá, lefedtem és betoltam a kb 180 fokos sütőbe. Kb 1 órán át sütöttem, de érdemes korábban ránézni, nehogy megégjen. Az utolsó 10 percben már fedő nélkül sütöttem, hogy ropogós kérget kapjon.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/lencsefozelek-11/