Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsefőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 darab babérlevél
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • finomliszt
  • étolaj
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • ecet

Elkészítése

A lencsét átválogatjuk és alaposan átmossuk. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, és hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, a mustárt és a cukrot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a lencsét. Lassú tűzön puhára főzzük.

Közben zsemleszínű rántást készítünk, majd a tűzről levéve tejföllel és hideg vízzel csomómentesre keverjük. Ezzel besűrítjük a főzeléket. Ha szükséges, ízlés szerint még cukorral és ecettel ízesítjük.

Főtt füstölt tarjával, főtt tojással vagy vagdalttal tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/lencsefozelek-2/