Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsét előző este alaposan átmossuk, majd beáztatjuk, és bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert reggelre felszívhatja mindet. Másnap a 2 liter alaplevet feltesszük főni az átmosott lencsével. Hozzáadjuk a babérlevelet, őrölt borsot, citromkarikát és sót. Lefedve addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.03.

Az alaphoz

A rántáshoz

Elkészítése

A lencsét előző este alaposan átmossuk, majd beáztatjuk, és bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert reggelre felszívhatja mindet. Másnap a 2 liter alaplevet feltesszük főni az átmosott lencsével. Hozzáadjuk a babérlevelet, őrölt borsot, citromkarikát és sót. Lefedve addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul. Ha szükséges, pótoljuk a folyadékot alaplével.

Amíg a lencse fő, elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan simára keverjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és pirospaprikát. Ezt azért tesszük, hogy a paprika és fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adna. Kb. 0,5 dl hideg vizet öntünk hozzá, és simára keverjük, hogy ne legyen csomós.

A rántást a forrásban lévő lencséhez adjuk, egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint sóval, cukorral, mustárral, frissen reszelt citromhéjjal és kevés ecettel ízesítjük.

Tálaláskor főtt füstölt csülköt kínálhatunk mellé, és tejföllel meglocsolva tálalhatjuk. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is