Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsefőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg lencse
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • só
  • citromhéj

Elkészítése

A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval és citromhéjjal ízesítve puhára főzzük. Ezután a citromhéjat kidobjuk belőle, az olajból, a lisztből meg a hagymából barna rántást készítünk, és ezzel sűrítjük be a főzeléket. Megtejfölözve tálaljuk. (Nagyon finom, ha a lencsét füstölt lében főzzük meg, vagy legalább egy darabka szalonnabőrkét főzünk vele együtt.)

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/lencsefozelek-5/