Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lencsefőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg lencse
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 darab babérlevél
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál zabliszt
  • 3 evőkanál olaj
  • ecet
  • só

Elkészítése

A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, rászórjuk a pirospaprikát.

Hozzáadjuk a lencsét. Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, mustárt. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük.

Rántást készítünk ( olajat felmelegítjük, lisztet beleszórjuk és csomómentesre keverjük). A tűzről lehúzzuk, a tejfölt és a főzelék levéből pár kanálnyit belekeverünk.

Besűrítjük vele a főzeléket. Ízlés szerint ecettel ízesítjük.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/lencsefozelek-6/