Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g lencse 2 fej hagyma (finomra aprítva) 2 gerezd fokhagyma néhány babérlevél 1 kávéskanál mustár kevés ecet 1 kávéskanál cukor só ízlés szerint Rántáshoz: 1 nagyobb kanál liszt 1 kanál zsír kevés őrölt pirospaprika Elkészítése: A lencsét előző este beáztatjuk bő vízbe. Másnap a lencsét sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g lencse
  • 2 fej hagyma (finomra aprítva)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • néhány babérlevél
  • 1 kávéskanál mustár
  • kevés ecet
  • 1 kávéskanál cukor
  • só ízlés szerint
  • Rántáshoz:
  • 1 nagyobb kanál liszt
  • 1 kanál zsír
  • kevés őrölt pirospaprika


Elkészítése:

A lencsét előző este beáztatjuk bő vízbe.

Másnap a lencsét sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk.

A lencse levéből keveset kiveszünk és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket.

Készíthetjük tejfölös vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is