Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék, sült sonkaszelettel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lencsefőzelék sült sonkával igazi klasszikus, ami nemcsak szilveszterkor kerülhet az asztalra. A krémes főzelék és a ropogósra sült sonka tökéletes párost alkot, és laktató, házias fogásként bármikor elkészíthetjük. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis ünnepi hangulatot varázsol az asztalra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A lencsét alaposan átmossuk és átválogatjuk, majd sós vízben főzni kezdjük. A főzővíz mennyiségét időről időre pótolni kell, mert a lencse sok vizet magába szív. A fazékba tesszük a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát, a felkarikázott sárgarépát, valamint sót és borsot. A babérlevelet csak a főzés vége felé adjuk hozzá.

Amikor a lencse és a répa megpuhult, a tejfölt elkeverjük a mustárral, és belecsorgatjuk a főzelékbe. Rövid ideig összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, lefedjük, és hagyjuk állni. Ettől szépen besűrűsödik, így liszt hozzáadása nem szükséges.

A lencse főzése közben előkészítjük a sonkaszeleteket. A sütőt 200 °C-ra melegítjük elő, a húsokat tepsibe tesszük, és fólia alatt 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további kb. 20 percig pirítjuk, amíg szép pirosra sülnek. Mire a főzelék összeérik, a sonka is elkészül.

Tipp

A főzeléket feldobhatjuk egy kevés ecettel vagy citromlével, hogy friss, savanykás ízt kapjon. Ha gazdagabb változatot szeretnénk, a tejföl helyett kefirt vagy tejszínt is használhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is