Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 nagy burgonya
- 2 chili
- 1 füstölt ízű leveskocka
- olívaolaj
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 dl víz
- medvehagymavirág
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, a krumplit kockára vágjuk, a többi zöldséget felvágjuk.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, ebben megpirítjuk a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beletesszük a medvehagymát is. Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarjuk a főzeléket.
Tálaláskor szedünk egy tányérba a főzelékből, díszítjük medvehagymavirágokkal és chili paprikával.