Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Paradicsomos, kakukkfüves krumplifőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli 3 ugyanekkora édesburgonya lél l passzírozott paradicsomlé 1 nagy hagyma 2 zöldpaprika 1 ek méz só, bors 2 nagy ág kakukkfű 8-10 kis debreceni kolbász 2 ek kacsazsír vagy olaj Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, egy lábasban egy ek zsíron megfonnyasztjuk. Közben a paprikákat kicsumázzuk, azt is apróra vágjuk, mehet a […]

Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
bluesun
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb krumpli
  • 3 ugyanekkora édesburgonya
  • lél l passzírozott paradicsomlé
  • 1 nagy hagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 1 ek méz
  • só, bors
  • 2 nagy ág kakukkfű
  • 8-10 kis debreceni kolbász
  • 2 ek kacsazsír vagy olaj


Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk, egy lábasban egy ek zsíron megfonnyasztjuk.

Közben a paprikákat kicsumázzuk, azt is apróra vágjuk, mehet a hagymához. Felöntjük a paradicsomlével és még fél liter vízzel, fedő alatt közepes lángon 15 percig főzzük.

Az egészet összeturmixoljuk, visszaöntjük a lábasba. Ha túl híg, forralva besűrítjük krémleves állagúra. Megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mézet és a kakukkfű lecsipkedett leveleit és a szárat is.

Közben a krumplikat meghámozzuk, kb két centis kockákra vágjuk. A krumplit a paradicsomszószba tesszük, takaréklángon félpuhára főzzük. Mehet hozzá az édesburgonya, egyszer óvatosan összekeverjük, majd megint kb 10 percig forrhat alacsony lángon.

Egyet keverünk rajta, megkóstoljuk és ha kell utánízesítjük..

Közben a debreceniket karikákra vágjuk, serpenyőben minden oldalukat megpirítjuk. A kész főzeléket ezzel a feltéttel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
bluesun
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is