Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg fehér káposzta
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 0,5 liter paradicsom ivólé
  • só
  • bors
  • cukor
  • 1 db babérlevél

Elkészítése

A káposztát félbevágjuk, kitorzsázzuk, majd laskára vágjuk. Annyi sós vízben kezdjük el főzni, hogy a víz a káposzta feléig érjen.

Közben az olajból és a lisztből barna rántást készítünk, amit paradicsomlével felengedünk, majd hozzáadjuk a leszűrt káposztát. Annyi káposztafőző vízzel hígítjuk, hogy sűrű mártást kapjunk.

Ha paradicsompürét használunk, akkor szintén káposztafőző vízzel hígítjuk. Ízesítéshez tehetünk bele babérlevelet, ahogy Erdélyben szokás. A főzés végén őrölt borssal és cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fűszeres ízét.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/paradicsomos-kaposzta-5/