Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg lapocka
  • 7 dl paradicsomlé
  • só
  • liszt
  • olaj

Elkészítése

A húst nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a megmosott savanyú káposztát. A káposzta már tartalmazza a szükséges fűszereket, mint például babérlevelet, borsot, piros csöves paprikát és vöröshagymát, ezért további ízesítés nem szükséges.

Hozzáöntjük a paradicsomlevet, és az egészet készre főzzük. Amikor minden összetevő megpuhult, egy hígabb rántást készítünk. Ehhez olajat vagy zsírt hevítünk, hozzáadunk egy kevés lisztet, világosra pirítjuk, majd pirospaprikával meghintjük. A rántást a leveshez öntjük, és addig főzzük, amíg jól összeforr. Ezután levesszük a tűzről, és melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/paradicsomos-kaposzta-6/