Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Paradicsomos káposzta

Paradicsomos káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kisebb fejes káposzta 1 nagyobb vöröshagyma 1 üveg sűrített paradicsom só 3 ek liszt 2 ek olaj 1 tk pirospaprika cukor (v. édesítőszer) Elkészítése: A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KGizi
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • cukor (v. édesítőszer)


Elkészítése:

A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.

Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.

A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell utána ízesítjük.

Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is