Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fejes káposzta
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 üveg sűrített paradicsom
  • só
  • 3 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • cukor (v. édesítőszer)


Elkészítése:

A káposztát és a vöröshagymát szép vékonyra felvágjuk, majd felöntjük annyi paradicsomlével, hogy jól ellepje. (A sűrített paradicsomot előzőleg simára keverjük a vízzel.) Ezután sózzuk, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük.

Felforraljuk, majd a hőfokot mérsékeljük, és puhára főzzük a káposztát.

A lisztből és az olajból világos zsemle színű rántást készítünk, majd levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát.

Ezután a rántást kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük a káposzta levével. Simára keverjük, majd állandó keverés mellett a káposztára öntjük. Kevergetve addig főzzük, amíg teljesen sima állagú szószt kapunk. Ezután pár percig még főzzük, és ha kell utána ízesítjük.

Tálaláskor a paradicsomos káposztát sült oldalassal vagy más hússal, esetleg fasírozottal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/paradicsomos-kaposzta-8/