Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos káposzta húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 liter paradicsomlé
  • 0,5 kg darált hús
  • 5 evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • cukor
  • só

Elkészítése

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, majd egy nagy fazékba tesszük. Hozzáadjuk az 1 liter vizet és a paradicsomlevet, sóval, egy kevés cukorral és köménymaggal ízesítjük. Feltesszük főni, és amikor felforr, előkészítjük a húsgombócokat.

A darált sertéshúst összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a rizzsel és a tojásokkal. Sóval, frissen őrölt borssal fűszerezzük, majd diónyi gombócokat formázunk belőle. A forrásban lévő káposztához adjuk, és körülbelül 1 órán át együtt főzzük, amíg minden megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát. A kész rántással besűrítjük a káposztát, jól elkeverjük, és még néhány percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek.

Tipp

A húsgombócokat feldobhatjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy egy kevés majoránnával is. Ha szeretjük, a paradicsomos káposztát egy kevés tejföllel tálalhatjuk, így még krémesebb és lágyabb ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/paradicsomos-kaposzta-husgomboccal/