Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parajfőzelék húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Parajhoz

  • 30 dkg paraj
  • 1 fej fokhagyma
  • tej
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 dl olaj

Gombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1 fej fokhagyma (apróra vágva )
  • 1 db tojás
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük.

Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd az összevágott fokhagymát is hozzáadjuk.

Hozzáadjuk a mixelt spenóthoz, felöntjük kevés tejjel, sózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. (Mindenki maga dönti el, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)

A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.

Az elkészült spenóttal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/parajfozelek-husgomboccal/