Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes krumplifőzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • só
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • víz

Feltét:

  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 4 db tojás


Elkészítése:

A krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet, majd főzzük puhára.

A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe.

A puhára főtt krumpliból vegyünk ki egy keveset, és tegyük félre.

A maradék krumplit a főzőlével együtt öntsük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett petrezselyemzöldet, és a tejfölt. Ezután addig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen.

Ezután öntsük vissza az edénybe amiben főztük, majd adjuk hozzá az előzőleg kiszedett krumplit, és keverjük össze.

Ameddig a krumpli fől, addig vékonyan karikázzuk le füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben süssük jó ropogósra.
Egy másik serpenyőben, ízlés szerint süssünk tükörtojást.

Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd helyezzük rá a tükörtojást, és szórjuk meg a kolbász-chipsszel.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/petrezselymes-krumplifozelek/