Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Salátafőzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A saláta külső leveleit leszedjük, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Jócskán lesózzuk. A szívét savanyúnak el lehet használni. Ezután olajon rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük a foghagymát, majd felöntjük tejjel. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk. Készülhet fele tej, fele víz arányban is. Ha kiforrta magát, belecsavarjuk az összeesett salátát. A saláta kiengedett sós levével és egy […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.04.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A saláta külső leveleit leszedjük, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Jócskán lesózzuk. A szívét savanyúnak el lehet használni. Ezután olajon rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük a foghagymát, majd felöntjük tejjel. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk. Készülhet fele tej, fele víz arányban is. Ha kiforrta magát, belecsavarjuk az összeesett salátát. A saláta kiengedett sós levével és egy kicsi borssal ízesítjük. Végül pár csepp ecettel vagy tejföllel savanyítjuk ízlés szerint. Vigyázat, az ecettől besűrűsödik, ekkor pótoljunk még folyadékot hozzá. Tükörtojással vagy rántott párizsival tálaljuk. Mivel a salátát nem főzzük, hanem lényegében nyersen fogyasztjuk, a rengeteg vitamin benne marad az ételben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is