Elkészítése
A saláta külső leveleit leszedjük, megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Jócskán lesózzuk. A szívét savanyúnak el lehet használni. Ezután olajon rózsaszínű rántást készítünk, beletesszük a foghagymát, majd felöntjük tejjel. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk. Készülhet fele tej, fele víz arányban is. Ha kiforrta magát, belecsavarjuk az összeesett salátát. A saláta kiengedett sós levével és egy kicsi borssal ízesítjük. Végül pár csepp ecettel vagy tejföllel savanyítjuk ízlés szerint. Vigyázat, az ecettől besűrűsödik, ekkor pótoljunk még folyadékot hozzá. Tükörtojással vagy rántott párizsival tálaljuk. Mivel a salátát nem főzzük, hanem lényegében nyersen fogyasztjuk, a rengeteg vitamin benne marad az ételben.
