Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 nagy fej saláta
- 2 gerezd fokhagyma
- só,bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál keményítő
- 4 db tojás
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál ecet
Elkészítése:
A salátát csíkokra felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, az olaj felét feltesszük a tűzre beledobjuk a fokhagymát.
Megfuttatjuk, beleforgatjuk a salátát és végezetül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk és borsozzuk.
Ha egyet forr behabarjuk: A tejfölt és a keményítőt ki kavarjuk, kevés vízzel és a forrásban lévő salátához öntjük egy hirtelen mozdulattal, jól elkeverjük és felforraljuk.
Ízesítjük cukorral és ecettel.
A forró olajban a tojásokat készre sütjük.
[box style=”info”]Én savanykásan szeretem, kevés cukorral. [/box]

