Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. A sárgaborsóról leöntjük a vizet, és a hagymákra tesszük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, majd leveskockával, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Fedő alatt főzzük, egy kis rést hagyva a gőz távozásának. Közben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2012.08.31.

Hozzávalók

A rántáshoz

Elkészítése

A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. A sárgaborsóról leöntjük a vizet, és a hagymákra tesszük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, majd leveskockával, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Fedő alatt főzzük, egy kis rést hagyva a gőz távozásának.

Közben egy evőkanál olajon egy evőkanál liszttel, egy kiskanál pirospaprikával nagyon híg rántást készítünk, majd vízzel felöntjük, és a sárgaborsóhoz öntjük. Ha túl sűrű lenne, még adunk hozzá vizet, és összeforraljuk.

Fasírt pogácsával tálalva nagyon finom.​⬤

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is