Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka (sómentes)
  • 3 darab babérlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet só

A rántáshoz

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
Sárgaborsó főzelék kép

Elkészítése

A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát. A sárgaborsóról leöntjük a vizet, és a hagymákra tesszük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, majd leveskockával, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Fedő alatt főzzük, egy kis rést hagyva a gőz távozásának.

Közben egy evőkanál olajon egy evőkanál liszttel, egy kiskanál pirospaprikával nagyon híg rántást készítünk, majd vízzel felöntjük, és a sárgaborsóhoz öntjük. Ha túl sűrű lenne, még adunk hozzá vizet, és összeforraljuk.

Fasírt pogácsával tálalva nagyon finom.​⬤

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargaborso-fozelek-2/