Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sárgaborsó főzelék

Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombafasírthoz a gombát megmossuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A kenyeret vagy a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalót egy tálba tesszük. Alaposan összedolgozzuk, ahogy a hagyományos fasírtot szoktuk. Kisebb golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük. A sárgaborsó főzelékhez a borsót előző este beáztatjuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.26.

Gombafasírt

Sárgaborsó főzelék

Elkészítése

A gombafasírthoz a gombát megmossuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A kenyeret vagy a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalót egy tálba tesszük. Alaposan összedolgozzuk, ahogy a hagyományos fasírtot szoktuk. Kisebb golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük.

A sárgaborsó főzelékhez a borsót előző este beáztatjuk, majd másnap leöntjük róla az áztatóvizet. A borsót átöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, és vegetával vagy sóval ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó teljesen szétfő.

Amikor a borsó megfőtt, a babérleveleket eltávolítjuk. Paprikás, lisztes és fokhagymás rántást készítünk. A rántást a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Néhány percig főzzük, majd tálaljuk a frissen kisült gomba fasírtokkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is