Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Gombafasírt

  • 40 dkg gomba (ízlés szerint a mennyiség)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • zsemle (vagy kenyér )
  • kevés zsemlemorzsa
  • bors
  • só

Sárgaborsó főzelék

  • 50 dkg sárgaborsó
  • babérlevél
  • só
  • pirospaprika
  • finomliszt
  • fokhagyma (ízlés szerint)

Elkészítése

A gombafasírthoz a gombát megmossuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A kenyeret vagy a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalót egy tálba tesszük. Alaposan összedolgozzuk, ahogy a hagyományos fasírtot szoktuk. Kisebb golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük.

A sárgaborsó főzelékhez a borsót előző este beáztatjuk, majd másnap leöntjük róla az áztatóvizet. A borsót átöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, és vegetával vagy sóval ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó teljesen szétfő.

Amikor a borsó megfőtt, a babérleveleket eltávolítjuk. Paprikás, lisztes és fokhagymás rántást készítünk. A rántást a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Néhány percig főzzük, majd tálaljuk a frissen kisült gomba fasírtokkal.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargaborso-fozelek-gomba-fasirttal/