A gombafasírthoz a gombát megmossuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A kenyeret vagy a zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A hagymát apróra vágjuk, és az összes hozzávalót egy tálba tesszük. Alaposan összedolgozzuk, ahogy a hagyományos fasírtot szoktuk. Kisebb golyókat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük.
A sárgaborsó főzelékhez a borsót előző este beáztatjuk, majd másnap leöntjük róla az áztatóvizet. A borsót átöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, és vegetával vagy sóval ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó teljesen szétfő.
Amikor a borsó megfőtt, a babérleveleket eltávolítjuk. Paprikás, lisztes és fokhagymás rántást készítünk. A rántást a főzelékhez adjuk, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Néhány percig főzzük, majd tálaljuk a frissen kisült gomba fasírtokkal.