Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék hamis bélszínrolóval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A főzelékhez

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab erőleveskocka
  • 2 darab babérlevél
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • bors
  • 1 teáskanál só

A rántáshoz

  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika

Hamis bélszínrolóhoz

  • 0,5 kg darált sertéshús (lehet benne marha is)
  • 4 darab főtt burgonya
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 evőkanál só
  • bors
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kevés őrölt kömény

A panírozáshoz

  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése

Főzelék készítése:

A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára, majd egy szűrőkanálba tesszük és folyóvíz alatt leöblítjük.

Feltesszük főni, majd amikor felforr a habját leszedjük. Ízesítjük őrölt borssal, sóval, paprikakrémmel, leveskockát és babérlevéllel. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a liszttel, zúzott fokhagymával, reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.

A tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre keverjük és a hozzáöntjük a sárgaborsóhoz.

Összeforraljuk és kész is gyors és finom főzelék.

Bélszín készítése:

A burgonyát megpucolva, összevágva enyhén sós vízben megfőzzük.

A darált húshoz hozzákeverjük a sót, az ételízesítőt, a köményt, a tojást, a borsot, a zsemlemorzsát, a lereszelt vöröshagymát, az összetört főtt burgonyát és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk és rudakat formálunk belőle.

Hagyományos módon panírozzuk és forró olajban kisütjük a rudacskáinkat.

Amennyiben soknak találjuk a bekevert mennyiséget, le lehet fagyasztani.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargaborso-fozelek-hamis-belszinroloval/