Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék virsli pörkölttel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Főzelékhez

  • 20 dkg száraz sárgaborsó
  • 1,5 liter víz
  • 140 g tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • húsleves kocka
  • 2 gerezd  reszelt fokhagyma

Pörkölthöz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg virsli
  • pirospaprika
  • vegeta
  • só
  • olaj
  • víz

Elkészítése

A sárgaborsót egy edénybe tesszük, majd felöntjük vízzel. Felforraljuk, majd takarék lángon kkezdjük főzni.

Mikor már a borsó szemek puhák és csak annyi víz maradt rajta, hogy éppen ellepi, hozzáadjuk a húsleves kockát és elkészítjük a habarást.

A tejfölt a liszttel és a reszelt fokhagymával simára keverjük és állandó kevergetés közben hozzáadjuk a főzelékhez, majd összeforraljuk.

A pörkölthöz az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal összekeverjük és hozzáadjuk a felkarikázott virslit. Összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk.

Sóval és vegetával ízlés szerint ízesítjük. A főzeléket a pörkölttel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargaborso-fozelek-virsli-porkolttel/