Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgaborsó főzelék virslivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sárgaborsó
  • 3 szem burgonya
  • só
  • őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • víz
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj

Elkészítése

A sárgaborsót megmossuk, majd egy fazékba tesszük. Annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje, vagy egy kicsit többet. Megtisztítunk 4-5 darab burgonyát, és a borsóhoz adjuk főni. Beleteszünk 2 evőkanál delikátot, egy kis borsot és sót. Addig főzzük, míg az alap szinte főzelék állagúvá nem válik.

Ha ez megvan, levesszük a tűzről, és botmixerrel alaposan krémesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és ezzel is simára turmixoljuk.

Egy fej vöröshagymát apróra vágunk és olajon megdinszteljük. Hozzáadunk egy kis pirospaprikát, majd 3 darab feldarabolt virslit, és rövid ideig pirítjuk. A pirított virslit a főzelék tetején tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargaborso-fozelek-virslivel/