Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sárgarépa főzelék borban párolva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek zsír
  • 1 dl száraz rozé bor
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só


Elkészítése:

A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig.

Ezután félrehúzom a lángról, megszórom pirospaprikával és a felaprított petrezselyemmel, elkeverem, felöntöm a tejjel, simára keverem, sózom és jól kiforralom.

Ha szükséges, még vízzel hígítom.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/sargarepa-fozelek-borban-parolva/