Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
- 2 dl tejföl
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 ek liszt
- 1 db babérlevélegy kevés zsír
- pirospaprika
- só
- ízlés szerint citromlé vagy ecet
Elkészítése:
A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.
A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.
Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.
Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.
[box style=”info”]Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam[/box]


