Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Savanyú tojás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 db tojás 0,5 l húslé (lehet leveskockából) 2 dl tejföl 1 kisebb fej hagyma 2 ek liszt 1 db babérlevélegy kevés zsír pirospaprika só ízlés szerint citromlé vagy ecet Elkészítése: A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük. A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2017.01.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 db babérlevélegy kevés zsír
  • pirospaprika
  • ízlés szerint citromlé vagy ecet


Elkészítése:

A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.

A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.

Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.

Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.

[box style=”info”]Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is