Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Savanyú tojás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 0,5 l húslé (lehet leveskockából)
  • 2 dl tejföl
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 db babérlevélegy kevés zsír
  • pirospaprika
  • só
  • ízlés szerint citromlé vagy ecet


Elkészítése:

A húslét a fűszerekkel felforraljuk, a tojásokat buggyantott tojásként belefőzzük.

A zsírral, liszttel, finomra vágott hagymával, pirospaprikával rántást készítünk, kevés vízzel felengedjük, elkeverjük a tejföllel, hozzászűrjük a húslét, elkeverjük, majd visszarakjuk bele a tojásokat, és még egyszer felforraljuk.

Ha szükséges utána sózunk. Aki szereti, egy kevés citromlével vagy ecettel savanyíthatja.

Általában egytálételként, kenyérrel fogyasztjuk, de adhatunk hozzá köretként zsemlegombócot, rizst, krumplit, stb.

[box style=”info”]Ha megmaradt a vadas leve(általában a hús előbb elfogy) alaplének felhasználhatjuk, akkor csak annyi a dolgunk, hogy bele főzzük a tojásokat, nagyon finom étel, még a Nagymamámtól tanultam[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/savanyu-tojas-2/