Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóska főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg sóska
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • tej
  • 1 dl tejföl
  • só
  • cukor

Elkészítése

A megtisztított sóskát a forró zsiradékba forgatjuk, megsózzuk, és saját levében, kis lángon, fedő alatt jó puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, és annyi tejjel engedjük fel, hogy összeforralva sűrű mártást kapjunk.

Ezután egy kevés cukorral szelídítjük az ízét, és az egészet simára turmixoljuk vagy áttörjük. Megtejfölözzük, és még egy percig forraljuk, úgy adjuk asztalra. Mindig kívánkozik mellé sós vagy pirított burgonya is.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/soska-fozelek/