Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Főzelék receptek

Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sóskaleveleket alaposan megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Egy kis fazékba tesszük, és közepes lángon fonnyadásig főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük, végül tejjel a kívánt állagúra hígítjuk. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a búzadarával, a csipet sóval és a tojássárgájával. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a masszához adjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.05.

Hozzávalók

Elkészítése

A sóskaleveleket alaposan megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Egy kis fazékba tesszük, és közepes lángon fonnyadásig főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük, végül tejjel a kívánt állagúra hígítjuk.

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a búzadarával, a csipet sóval és a tojássárgájával. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a masszához adjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A masszát letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.

Egy lábosban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kanállal galuskákat formázunk, és a forrásban lévő vízbe engedjük. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük.

A sóskakrémet melegen vagy langyosan tálaljuk a frissen főtt túrógaluskákkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is