Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy marék sóska
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • só
  • cukor
  • tej
  • 25 dkg túró
  • 2,5 evőkanál búzadara
  • só
  • 1 db tojás
  • pár szál metélőhagyma
  • pár szál kapor
  • pár szál zellerzöld
  • pár szál petrezselyemzöld

Elkészítése

A sóskaleveleket alaposan megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Egy kis fazékba tesszük, és közepes lángon fonnyadásig főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük, végül tejjel a kívánt állagúra hígítjuk.

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a búzadarával, a csipet sóval és a tojássárgájával. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a masszához adjuk.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A masszát letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.

Egy lábosban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kanállal galuskákat formázunk, és a forrásban lévő vízbe engedjük. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük.

A sóskakrémet melegen vagy langyosan tálaljuk a frissen főtt túrógaluskákkal.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/soskakrem-zoldfuszeres-turogaluskakkal/