A sóskaleveleket alaposan megmossuk, a szárakat eltávolítjuk. Egy kis fazékba tesszük, és közepes lángon fonnyadásig főzzük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd botmixerrel pürésítjük. Sóval és ízlés szerint cukorral ízesítjük, végül tejjel a kívánt állagúra hígítjuk.
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a búzadarával, a csipet sóval és a tojássárgájával. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a masszához adjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A masszát letakarva 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megduzzadjon.
Egy lábosban enyhén sós vizet forralunk. A túrós masszából kanállal galuskákat formázunk, és a forrásban lévő vízbe engedjük. Addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére, majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük.
A sóskakrémet melegen vagy langyosan tálaljuk a frissen főtt túrógaluskákkal.