Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sóskamártás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss sóska
  • 1 tk étolaj
  • 1 púpozott ek kukoricaliszt
  • 1,5 dl növényi tej
  • ízlés szerint só
  • cukor


Elkészítése:

A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát eltávolítjuk, és apróra felaprítjuk. Célszerű konyhai aprítót használni. Lábasban eloszlatjuk az olajat, beleöntjük a sóskát, enyhén megsózzuk, és takarékon – lefedve – pár perc alatt megpároljuk.

Közben egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot és a tejet. A megpuhult sóskához öntjük a habarást, gyorsan kevergetjük, közben 2 dl vízzel felengedjük. Fedetlenül főzzük tovább, forraljuk fel, majd takarékon – időnként megkeverve – sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor apróra vágott sonkát szórjunk a tetejére.

[box style=”info”]A feltét lehet tükörtojás, fasírozott, vagy burgonyakrokett is. A sóska elég savanyú, ha édesebben szeretitek, több cukor kell hozzá.[/box]

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/soskamartas/