Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A spenótlevelekről lecsípjük a szárakat, majd alaposan megmossuk őket bő vízben. Egy edénybe annyi vizet töltünk, amennyi éppen ellepi a leveleket, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymát. A spenótot rövid ideig főzzük, amíg megpuhul. Amikor a spenót megfőtt, a fölösleges vizet leszűrjük, de hagyunk egy keveset a turmixoláshoz. Botmixerrel pürésítjük a spenótot, ügyelve arra, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.05.13.

Hozzávalók

Elkészítése

A spenótlevelekről lecsípjük a szárakat, majd alaposan megmossuk őket bő vízben. Egy edénybe annyi vizet töltünk, amennyi éppen ellepi a leveleket, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymát. A spenótot rövid ideig főzzük, amíg megpuhul.

Amikor a spenót megfőtt, a fölösleges vizet leszűrjük, de hagyunk egy keveset a turmixoláshoz. Botmixerrel pürésítjük a spenótot, ügyelve arra, hogy ne legyen túl híg.

Közben elkészítjük a besamel mártást. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan kevergetjük, amíg habzani kezd. Ezután apránként hozzáöntjük a tejet, és csomómentesre keverjük, majd besűrítjük.

A spenótpürét a besamelhez adjuk, és jól elkeverjük. Ha szükséges, tejjel a kívánt állagúra hígítjuk. Akik édesebben szeretik a spenótot, ízlés szerint cukrot adhatnak hozzá.

A spenótot bundás kenyérrel vagy tükörtojással tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is