A mirelit spenótot hagyjuk kiolvadni, majd húsleveslével főzni kezdjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Közben a zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kifacsarjuk, és a főző spenóthoz adjuk.
A spenótot botmixerrel pürésítjük, hogy sima állagot kapjunk.
Egy serpenyőben kevés olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. Kevés vízzel felengedjük, csomómentesre keverjük, és a spenóthoz öntjük. A főzeléket alaposan átkeverjük, és tejjel hígítjuk, ha szükséges. Ha a főzelék állaga megfelelően sűrű, a tej el is hagyható.
A köret elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
Közben olajon elkészítjük a tükörtojást.
A spenótfőzeléket főtt burgonyával és tükörtojással tálaljuk.