Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Spenót főzelék recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 fej fokhagyma
  • kb 7 dl tej
  • só

Elkészítése

A spenótot alaposan megmossuk. A spenótot feltesszük főni, melyet forrás után még kb 15-20 percig főzünk, majd leszűrjük.

Közben elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajt felhevítjük, beletesszük a lisztet és állandó keverés mellett zsemleszínűre sütjük, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát és azzal még kicsit átsütjük.

Az elkészült rántásba beletesszük a leszűrt spenótot, jól elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük tejjel, melyet állandó keverés mellett kellő sűrűségűre főzzük, ízlés szerint sózzuk.

A spenót főzeléknek körete lehet:sült hús, sült virsli, fasírozott, tükörtojás, rántott sajt, bundás kenyér, sült lecsó kolbász.

https://receptneked.wps.hu/fozelekek/spenot-fozelek/